1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Noun-Pronoun
  6. Noun-Pronoun - Set 13

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Noun-Pronoun - Set 13 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. ........ care would have prevented the accident.

જવાબ: Option D

Solution : થોડીક કાળજી રાખી હોત તો , હકારાત્મક અર્થ છે તેથી A little આવશે.

2. jay and krishna love.....

જવાબ: Option C

Solution : બેની સંખ્યા બતાવવા each other વપરાય છે. બેથી વધુ હોય તો one another આવે.

3. In Gujarat,.......universities offer a wide range of courses ,that's why; they are chosen by foreign students.

જવાબ: Option D

Solution : બહુવચન આગળ most વપરાય.

4. If you are selfish and   self-centered, .......will help you.

જવાબ: Option D

Solution : none એટલે કોઈ નહિ , તમે લાલચુ હશો તો કોઈ તમને મદદ નહિ કરે.

5. There were...... Subordinates present at meeting earlier but most of them left early.

જવાબ: Option D

Solution : few અને little નકાર છે અને much જથ્થા માટે વપરાશે. તેથી D ઇઝ ધ રાઈટ આન્સર.

6. After.....attempts, they could achieve...... progress.

જવાબ: Option B

Solution : attempts આગળ many/few આવે પણ progress uncountable છે તેની આગળ little જ આવશે.

7. your...... service is .......for the biparjoy victims.

જવાબ: Option D

Solution : service ની આગળ little આવશે, અને પાછળ પણ માત્ર much જ આવશે.

8. ........ of my friends helped me.....

જવાબ: Option A

Solution : અમુક મિત્રો હકારાત્મક છે (થોડાક મિત્રો છે) તેથી A few આવશે અને help સાથે much જ આવશે.

9. Can....... please help me......?

જવાબ: Option C

Solution : can પછી કર્તા anyone આવશે અને help સાથે little/a little આવે અને થોડી મદદ હકારાત્મક છે માટે a little આવશે.

10. ......time is left and I need .......minutes.

જવાબ: Option D

Solution : time શબ્દ પાછળ little આવશે અને minutes ગણી શકાય તે માટે a few આવશે.

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz