1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Preposition
  6. Preposition - Set 10

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Preposition - Set 10 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. Fill in the blank with preposition. The jug is full..... milk shake.

જવાબ: Option A

Solution : full of એટલે થી ભરેલું.

2. There is little water....... the pot.

જવાબ: Option B

Solution: કોઇપણ ની પહેલેથી અંદરની સ્થિતિ બતાવી હોય ત્યારે in નો ઉપયોગ થાય છે.

3. The police examined the closed doors of the shops .......a small stick

જવાબ: Option B

Solution : કોઈ વસ્તુ વડે ક્રિયા કરવામાં આવે ત્યારે ‘with' નો ઉપયોગ થાય છે.

4. She has a vacation........today.

જવાબ: Option C

Solution : from today એટલે હવે આજથી જો કોઈ તારીખ મહિનો હોત તો since આવી શકે.

5. He enquired..... Me...... The matter.

જવાબ: Option C

Solution : "to enquire into" એટલે કે પૂછ પરછ/તપાસ કરવી.

6. He was killed.....Mohan.....a gun.

જવાબ: Option C

Solution : Passive Voice છે તેથી by Mohan અને વસ્તુનો ઉપયોગ થાય ત્યારે with આવશે.

7. Do not impute motives .......him.

જવાબ: Option C

Solution: to impute something to એટલે ના પર આળ મૂકવો.

8. johny has won the race. Let us congratulate him ......his success.

જવાબ: Option B

Solution : congratulate પછી હમેશા on જ

9. He sympathizes.....her.

જવાબ: Option D

Solution : To be sympathetic to/ to be sympathize with - ની સાથે સહાનુભૂતિ હોવી.

10. The neem tree is....... my house.

જવાબ: Option D

Solution : જ્યારે કોઈ સ્થિર સ્થળો સામ સામે હોય ત્યારે in front of વપરાશે.

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz