1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Verb Adverb
  6. Verb-adverb - Set 15

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Verb-adverb - Set 15 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. johny is 10 and she....... skate yet.

જવાબ: Option D

Solution : yet હંમેશા વિરોધાભાસ દર્શાવવા વપરાય છે.

2. Perhaps Jigar........ pass the exam tomorrow.

જવાબ: Option A

Solution: tomorrow ભવિષ્યનું વાક્ય દર્શાવે છે જેમાં સંભાવના બતાવવા may આવશે.

3. Fill in the blank with modal Auxiliary: ......you feed them ?

જવાબ: Option D

Solution: શક્તિ,આવડત,ક્ષમતા જાણવા માટે Can થી પ્રશ્ન પૂછાય.

4. we .......permission of our parents before taking such an important decisions like marriage.

જવાબ: Option C

Solution: આમ કરવું જોઈતું હતું અથવા આવું કરવાની જરૂર હતી.

5. We .......throw garbage on the road.

જવાબ: Option B

Solution: સલાહ, સુચન, ફરજ વગેરે દર્શાવવા should/should not /ought to વપરાય.

6. Milk should.......in the refrigerator.

જવાબ: Option D

Solution: ખાલી જગ્યાની આગળનો શબ્દ Milk ક્રિયા ન કરે માટે તે Passive બને, should સાથે Passive be + V-3 આવશે.

7. Our country is so strong that no enemy..... attack us.

જવાબ: Option C

so ... that માં આગળ વર્તમાનમાં હોય તો પાછળ can અને ભૂતકાળમાં હોય તો couldનો ઉપયોગ થશે.

8. When Sumit was at ajay's flat yesterday. Hemant asked if he .........use the wifi.

જવાબ: Option D

Solution:asked ભુતકાળ હોવાથી પાછળ પણ could ભૂતકાળ આવે, અને વિનંતી માટે પણ could વાપરી શકાય.

9. How........ you talk to my wife?

જવાબ: Option B

Solution: આમ કરવાની તમારી હિંમત ? How dare you? દ્વારા વ્યક્ત થશે.

10. All the youngsters.......respect their elders and teachers.

જવાબ: Option D

દરેકે વડીલો ને આદર આપવા તે ફરજ કેવાય તેથી must આવશે.

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz