1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Verb Adverb
  6. Verb-adverb - Set 16

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Verb-adverb - Set 16 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : Arise -Arose - Arisen- Arising =ઊગવું

2. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: Become -Became -Become -Becoming - બનવું/થવું.

3. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: Bet -Bet-Bet- Betting - શરત.

4. Which of the following verb forms pair is correct?

જવાબ: Option B

Bid- Bade -Bidden- Bidding- બોલી/માંગણી Bite -Bit- Bitten -Biting- કરડવું Bleed -Bled -Bled -Bleeding - લોહી વહેવું

5. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option C

Solution: Breed - Bred - Bred - Breeding - જાતી અથવા વંશ. Bleed - bled - bled ના જેવું જ છે.

6. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: Bust - Bust - Bust- busting -ભાંગેલું/સ્ફોટ.

7. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution: Cast - Cast - Cast - casting - ઘાટ ઘડવો

8. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option A

solution: cling-Clung- clung - Clinging - વળગી રહેવું.

9. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: Dig - dug- dug- ખોદવું.

10. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option C

D. Dream -Dreamt- Dreamt -Dreaming

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz