1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Verb Adverb
  6. Verb-adverb - Set 17

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Verb-adverb - Set 17 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option A

Solution : drink - drank- drunk- પીવું.

2. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option C

Solution: Feel- felt- felt - અનુભવવું.

3. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : fling - flung - flung - ઘસવું.

4. Which of the following verb forms pair is correct?

જવાબ: Option C

Forget - forgot- forgotten- ભૂલી જવું. Fly- flew - flown - ઊડવું . Forbid - forbade - forbidden - પ્રતિબંધિત.

5. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : Freeze -Froze - Frozen - ઠરવું/ સ્થિર.

6. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : give - gave - given - આપવું.

7. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option A

solution : Grow - grew - grown - વૃદ્ધિ.

8. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : Hold - held - held - પકડી રાખવું.

9. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: kneel - knelt - knelt - નમવું.

10. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : Lead - led - led - દ્દોરવું/માર્ગદર્શન આપવું.

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz