1. Home
  2. Subjects
  3. English
  4. Grammar
  5. Verb Adverb
  6. Verb-adverb - Set 19

તૈયાર થઈ રહ્યું છે...

Exam Analysis & Resources

Looking for Verb-adverb - Set 19 MCQs in Gujarati?

CurrentAdda presents a high-authority mock test based on Official Resources for competitive Gujarat government exams.

Prepare effectively for GSSSB CCE 2026 (30 Marks CA), GPSC Class 1-2, GSSSB Bin Sachivalay, Talati, and Police Bharti exams with our targeted practice questions.

This set contains 10 questions with deep-dive explanations in Gujarati (કરંટ અફેર્સ ગુજરાતી).

Key Topics Covered

Daily

Complete Study Content

1. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option C

Solution : shear - shore - shorn - ઊન કાતરવુ

2. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option A

Solution : shine- shone- shone - ચમકવું.

3. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : shut- shut - shut - બંધ

4. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : slide - slid - slid - ખસેડ્યું.

5. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : slink- Slunk-Slunk- દૂર / બહાર.

6. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : speed - sped - sped - ઝડપ.

7. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution: spin -span- spun - ચક્કર ફરવું.

8. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option B

Solution : split -split -split - વિભાજન

9. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option D

Solution : stick- stick- stuck - ચોટાડવું

10. Which of the following verb forms pair is not correct?

જવાબ: Option A

Solution : sting- stung- stung - ડંખ મારવો.

Continue your preparation

Cons-Test001-આમુખ, ઈતિહાસ, લાક્ષણિકતા-Part01 - Set 1

Recommended quiz

મુળભુત અધીકાર અને ફરજો - Set 1

Recommended quiz

વિકાસ આયોજન પંચ, અને નિતી આયોગ - Set 1

Recommended quiz